Rize'nin Pazar İlçesine gelen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek, Hamidiye mevkiinde yapılmakta olan Adalet Bakanlığı'na bağlı Bölge Adliye Binası'nda incelemelerde bulundular.


Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek ile birlikte Hamidiye Mevkiinde yapımı devam eden Bölge Adliyede binasında yaptığı incelemeye Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, Pazar Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Ardeşen Başsavcısı Erdoğan Güler, Rize Baro Başkanı Harun Mertoğlu, yargı mensupları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


Henüz inşaatı devam eden Yeni Bölge Adliye Sarayı'nı gezdikten sonra yetkililerden bilgi alan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga Projenin başarılı bir şekilde uygulandığını gördüğünü belirterek, “Adliye Sarayı'nın dış kaplamasının Rize ve yöresine uygun bir biçimde olmasını yetkililerden istedim. Pazar ilçesinde bu çok güzel adliye binasının inşaatını yakın bir zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız. Bölgeye hitap edeceğimiz için çok önemsiyoruz. Bu bina, hem Pazar, hem Ardeşen, hem de Çamlıhemşin ilçelerinin adliyesi olacak. Üç ilçenin adliyesi olacak olan bu proje bizim ve bölge için de çok önemlidir. Pazar adliye binasının yapısı yöresel mimariyi andıran çok özel bir projedir. Bu projeyi çeşitli alternatifler arasından bizzat Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçerek onay verdi. Yapılacak binanın maketini de Sayın Başbakanımıza hediye ettik.” şeklinde konuştu.

PAZAR53
Editör: HABER MERKEZİ