Bu yıl 30-31 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Kardan Adam Şenliği organizatörleri, şenliğe 10 gün kalmasına rağmen kar yağmadığı için ikinci bir karsız program hazırlamak zorunda kaldılar.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Kardan Adam Şenliği, şenlik tarihine kadar kar yağmaması halinde karsız etkinliklerle gerçekleştirilecek. Katılımcılar ise geçen yıllarda olduğu gibi kardan adam yapamayacak.

Şenlik organizatörü Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şahin, şu an Ayder Yaylası'nda kar olmadığını belirterek 'Bu küresel bir gelişme. Mevsimlerde sapma yaşanıyor. Ocak ayı ortalarında olmamıza rağmen Rize'de 3 bin 500 rakımın altında kar yok. Bu alışık olunmayan bir durum. Meteoroloji'den aldığımız bilgilere göre şenlik tarihinde yoğun bir kar yağışı bekliyoruz. Eğer kar yağmazsa hazırladığımız ikinci alternatif karsız programı gerçekleştireceğiz. İkinci programda her ne kadar davetlilere kardan adap yaptıramasak da son derece tat alacakları etkinlikler olacak' dedi.

İki gün sürmesi planlanan Kardan Adam Şenliği'nde; kardan iglo ve tüneller oluşturulacak. Kardan Adam Yapma yarışması, kar üzerinde hayat çekme yarışması, Paintball müsabakası, Kar üstünde kano yarışmalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Haber Fx
Editör: HABER MERKEZİ