Mustafa BAYRAK

Tesis sahibi Kasım Ekşioğlu 20 milyon dolara mal olan tesisten aynı anda 350 kişinin yararlanabildiğini söyleyerek” Kış tarifesi uyguladık. Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen insanlar şifa bulup gidiyor” dedi.

Rize'nin İkizdere ilçesinde geçtiğimiz yıl açılan ve kaplıca suyundaki mineral oranıyla dünyadaki en kaliteli 5 su arasında gösterilen, sinir, eklem, cilt, romatizma gibi pek çok hastalığa iyi geldiğinin belirtilen Karadeniz'in en büyük termal tesisi şifa arayanların ilgi odağı oluyor.

Tesis sahibi Kasım Ekşioğlu, yaptığı açıklamada, inşaatına 2006 yılında başladıkları ve 20 milyon dolara mal olan tesisin geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını belirtti.

Tesislerinde 346 yatak kapasiteli otel, fizik tedavi merkezi, restoran, toplantı salonları ile 3 kapalı, 1 açık kaplıca havuzu bulunduğunu anlatan Ekşioğlu, otelin dışında 5 villa ile 20 apart otel olduğunu belirtti.

Tesislerinin Karadeniz'in en büyük termal tesisleri olduğunu kaydeden Ekşioğlu, tesislerinde kullandıkları yerin 268 metre altından çıkan biri 70, diğeri 72 derece sıcaklıkta iki kaplıca suyu olduğunu, kaplıca sularının sahip olduğu 4 bin 600 mineral oranı ile dünyanın en kaliteli 5 suyu arasında gösterildiğini bildirdi.

Yapılan araştırmalarda kaplıca suyunun sinir, eklem, cilt, romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği dile getiren Ekşioğlu, ''Tesisimiz, içinde bulunduğu doğa ile ayrı bir güzellik barındırıyor. Kış mevsiminde çevrede karlarla kaplı çam ağaçları, tesise ayrı bir güzellik katıyor. Açık kaplıca havuzumuz da soğuk havada sıcak su keyfini yaşamak isteyenler için çok güzel bir ortam sunuyor'' dedi.

Ekşioğlu, yöreye gelen yerli turistlerin olduğu gibi yabancı turistlerin de her geçen gün arttığını belirterek, ''Tesisimizde heliski gurubu da kalıyor. Yüzlerce heliski tutkunu, bu yıl tesisimizde kalarak Kaçkarlar'da heliski yaptı. Bundan sonraki yıllarda da bu faaliyeti sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ