İş Adamı Murat Budak, İnternet Ortamında Kurduğu E-ticaret Portalında Başta Serander Olmak Üzere Karadeniz Yöresine Ait Ürünlerin Pazarlamasını Yapıyor.

Karadeniz Standları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Budak, internet ortamında kurdukları ' www.karadenizstandlari.com ' isimli sitede, Karadeniz yöresine ait kültürel ürünlerin tanıtım ve satışını gerçekleştiriyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ahşaptan 4 direk üzerine inşa edilen kiler ya da tahıl ambarı olarak yaygın bir şekilde kullanılan seranderler çok büyük ilgi görüyor.

Budak, Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Ordu illerine ait aralarında kemençe, gümüş telkari, keşan, Sürmene bıçağı ve yöresel gıdaların da bulunduğu 300'ü aşkın yöresel ürünün ulusal ve uluslar arası piyasalarda tanıtım ve pazarlamasını yaptıklarını söyledi. Seranderlerin çok ilgi gördüğünü anlatan Budak, 'Seranderler bölgenin simgesi haline gelmiş durumda. Genellikle köylerde tahıl ambarı ya da kiler olarak kullanılan bu yapıların sayısı giderek azalıyor. Seranderleri farklı kullanım alanları

oluşturarak yaşatmak istiyoruz. Her bir milimetrekaresi ağaç işçiliğinin en güzel örnekleriyle süslü bu yapılar çok ilgi görüyor' dedi.

Budak, seranderlerin tanıtım amaçlı yörede düzenlenen festivallerde de sergilendiğini sözlerine ekledi.

ihlas Haber Ajansı

Editör: HABER MERKEZİ