Giresun'un Espiye ilçesinde PTT Bank şubesinin açılışını yapmak ve aynı ilçede düzenlenecek Bölge Koordinasyon Toplantısına katılmak için kente gelen Bakan Yıldırım, Vali Mustafa Taşkesen'i ziyaret etti.

Taşkesen ile bir süre görüşen Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu'nu doğu ve batı olarak bir blok yol gibi düşünmediklerini belirterek, ''Karadeniz Sahil Yolu'nun iç kesimle olan bağlantılarını gündemimize aldık. Denizi Anadolu ile Anadolu'yu da denizle birleştireceğiz'' dedi.

Yolda bazı eksiklikler bulunduğunu, bazı yerleşim yerlerinde alt ve üst geçitler ile sinyalizasyon sisteminin henüz yapılmadığını ifade eden Yıldırım, ''Hiçbir şey insan canından önemli değildir.

Yolda üzücü olaylar meydana gelmemesi için buraya gelmeden önce alt ve üst geçitlerle sinyalizasyonların yapımını ihale ettik. Buradan bunun müjdesini veriyorum. Yıl sonuna kadar bu sahil yolunun bütün altyapı sorunu çözümlenmiş olacak. Zaman kaybetmemek için işi, yolda çalışma yapan mevcut müteahhit firmalara verdik'' diye konuştu. Ordu ve Giresun halkının havaalanı beklentisi olduğunu dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''OR-Gİ Havaalanı 1997 yılında kurulan bir vakıfla yapılmaya çalışılmış, ancak kaynak bulunamadığı için yapılamamış. 2001 yılında ise koalisyon hükümetince OR-Gİ Havaalanı yapım planından çıkarılmış. Şimdi bölge milletvekillerinin OR-Gİ Havaalanı'nın yapılması için bizden talepleri oldu. Her iki il halkının havaalanı beklentisi ve özlemi içinde olduğunu biliyoruz.'' Hükümet olarak OR-Gİ Havaalanı'nın etüt çalışmalarına başladıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

''Etüt çalışmalarının ardından fizibilite çalışmaları yapacağız. Bunun ardından projelendireceğiz. Bu, dış kaynaklarla mı yoksa yap-işlet-devret şeklinde mi olacak, buna o zaman karar vereceğiz. Bu süre içinde Ordulular Çarşamba Havaalanı'nı, Giresunlular da Trabzon Havaalanı'nı kullansınlar. OR-Gİ Havaalanı, orta vadede yapım planımızdadır.''

Vali Taşkesen, Bakan Yıldırım'a ahşap sepette fındık ile serender maketi armağan etti. Taşkesen, Yıldırım'ın yakasına fındığı simgeleyen rozet taktı. Yıldırım'ın ziyaretinde Giresun milletvekilleri Ali Temur ile Hacı Hasan Sönmez de yer aldı. Bakan Yıldırım, daha sonra PTT Bank şubesinin açılışını yapmak ve Bölge Koordinasyon Toplantısına katılmak için Espiye ilçesine hareket etti.
Editör: HABER MERKEZİ