Mustafa BAYRAK

Karalı Çay A.Ş Yaş Çay Operasyon Müdürü Nuri Okutan Yaş Çay Sezonu Hazırlıklarını Tamamladıklarını Belirterek Mayıs Ayının İkinci Haftasında Çay Hasadına Başlanacağını Tahmin Ediyoruz Dedi.

Karalı Çay AŞ yaş çay Operasyon Müdürü Nuri Okutan yaptığı yazılı açıklamada “Karalı Çay şirketler gurubu olarak 2009 yılı yaş çay sezonu hazırlıklarını tamamlayıp tüm işletmelerimizi üretime hazırlamış bulunmaktayız. Geçen yıllarda olduğu gibi bu dönemde de tam kapasite kullanarak üretime girmeyi planlıyoruz. Hava şartları göz önüne alındığında Mayıs ayının ikinci haftasında çay hasadına başlanabileceği tahmin edilmektedir.”

Şirketimizin temel politikası olan kaliteli yaş çay alımı konusunda bu sezonda da kalitenin sıkı takipçisi olacağız diyen Okutan, “Evsafa uygun olmayan ürün kesinlikle mubayaa edilmeyecektir. Çayımızın istikbali ve sektörün genel olarak içerisinde bulunduğu sıkıntıların aşılabilmesi için alınacak ilk tedbirin çayın evsafa uygun olarak toplanması ve kalitede birliğin ve istikrarın sağlanması gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. Bunun sağlanabilmesi içinde atılacak bu ilk adımda çay müstahsillerimizin ve sektördeki tüm işletmelerin iş birliği ve dayanışma içerisinde olmaları gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.

Yaş çayın tarladaki mevcut durumuna bakıldığında 1. sürgün döneminde uzun süreli bir izdiham yaşanacağı ön görülmektedir diyen Okutan “ Müstahsillerimizin bu izdihamı karşılamada tedbiren mümkün olan en erken zamanda çay hasadına başlamaları muhtemel bir izdihamdan etkilenmelerini asgariye indirecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ