Rize’nin Ardeşen ilçesinde ‘TR 90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı’ kapsamında bir panel düzenlendi. 

Tr 90 düzey 2 bölgesi kalkınma programı kapsamında yürütülen örtü altında sebze yetiştiriciliği eğitimi, sertifikalı üretimi yaygınlaştırmak amacıyla eurepgap ve itu eğitimi ve yöresel meyvelerin kurutulmasına ilişkin pilot uygulama projeleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlendi.  

Panele Çayeli kaymakamı Mehmet Aktaş, Pazar kaymakamı Yalçın Sezgin, Çayeli Belediye başkan yardımcısı Mustafa Baltacı, Rize Ziraat Odası başkanı Nevzat Paliç ve ilçe ziraat odası başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Rize eski milletvekili Avni Kabaoğlu ile üreticler katıldı. İstiklal marşının okunmasıyla başlanan programının açılış konuşmasını yapan Turhan Kabaoğlu ziraat odalarının çalışma düzeyleri hakkında bilgi verdi Ardından Prof. Dr. Mesut Koparan, sertifikalı üretimi yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere bilgiler verdi. Çamlıhemşin ziraat odası başkanı Yaşar Karagöz ise slayt eşliğinde örtü altı sebze yetiştiricili eğitimi hakkında sunum yaptı. Yaşar Aydın tarafından yöresel meyvelerin kurutulması hakkında bilgiler verildi. Rize milletvekili Avni Kabaoğlu, Karadeniz insanın arazi imkansızlığına karşın verdiği mücadeleden bahsetti.  

Rize ziraat odası başkanı Nevat Paliç ise, “kaliteli tarıma önem verilmesi anlamında üreticilerimiz biz yöneticiler olarak yardımcı olmalıyız” dedi. Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin’de “bu yapılan çalışmalar ziraat odalarının topyekûn bir başarının habercisi olacaktır. Sayın valimizin katkılarıyla başlayan bu projede bizleri de bu iş için görevlendirdi. Üreticilere yapılan bu projelerle destek olunması gerekir” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ