Kalkandere ilçe müftülüğü personeli ilçe müftüsü Mustafa ERDEM nezaretinde ilk defa yaz Kuran kursları öncesi  fikir alış verişinde bulunmak, enerji depolamak hizmet motivasyonunu yükseltmek, eğitim birliğini sağlamak. kardeşliği pekiştirmek için Zilkale ve Ayder yaylasına gezi düzenledi.

İlçe müftüsü Mustafa ERDEM   düzenlenen gezide yapılan sohbetlerde :dini anlatırken kırmadan-dökmeden, daraltmadan-darıltmadan,sevdirerek,nefret ettirmeden şefkatle anlatmalıyız ve en geniş daire içerisinde kolaydan başlamak suretiyle zora doğru hareket etmemiz gerektiğini söyledi ve dikkatleri şu ayetlere çekti.
Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah’tan bağışlama dile. İş konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah’a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.Al i İmran 3/159

Bir diğer husus ise Allah katında alacak olduğumuz ödüldür nimetlerdir ve orada göreceğimiz değerdir. Değerinin yüksek olmasını isteyen müminlerin çalışmaları gerktiğİni ifade eden Erdem:

 

Mü’minlerden özür sahibi olmaksızın (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır. Gerçi Allah (mü’minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) va’detmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükâfat ile kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.Nisa 4/95 ayetini hatırlattı.

Yaptğımız işleri yalnızca Rabbimizin rızası için yapmamız gerektiğini söyledi ve Şu ayete dikkatleri çekti.

             (Ey Muhammed!) Şüphesiz biz o Kitab’ı sana hak olarak indirdik. Öyle ise sen de  dini Allah’a has kılarak O’na kulluk et.Zümer39/ 2 Son olarak müftü ERDEM Kur’an şu beş şey için inmiştir dedi :Oku, Anla, Sev ,Yaşa, Anlat okunmayan şey anlaşılmaz, anlaşılmayan tanınmayan sevilemez, sevilmeyen şey yaşanılamaz, yaşanmayan şey anlatılamaz diyerek başarılar diledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ