Kaçak çayın yoğun olarak görüldüğü 20 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerindeki görevlilerle Kaçakçılık Daire Başkanlığının katıldığı ve basına kapalı olarak yapılan `Çay Kaçakçılığı ile Mücadele Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı` sonrasında basın toplantısı düzenleyen Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, çay kaçakçılığı ile ilgili olarak ilk kez böyle geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığını söyledi.
 
Çaykur, Rize Ticaret Borsası ve Gümrük Müsteşarlığından temsilcilerin katılımıyla düzenlenen toplantının, yurda illegal olarak çay girişinin önlenmesi amacıyla yapıldığını ve koordinasyon sağlanması bakımından önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, 'Çay kaçakçılığının yoğun olarak görüldüğü 20 ildeki görevli arkadaşlarımızla konunun detayları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Farklı illerde görevli arkadaşlarımız birbirlerini birebir tanıma fırsatı buldular. Bundan sonraki çalışmalarda daha koordineli ve etkin bir mücadele yapılabilecektir' dedi.
 
Kaçak Çayın En Çok Geldiği İl Rize
 
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, istatistiklere göre en çok kaçak çayın Rize`de yakalandığını belirterek, sektörün içindeki firmalara çağrıda bulundu: 'Bu işe tevessül etmeyin. Kaçakçılıkla mücadele konusunda bizlere yardımcı olun.'
 
Kaçak Çay Hem Ekonomiye Zarar Veriyor Hem de İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor
 
Kaçak çayın, vergi kayıplarıyla beraber, bölge ve ülke ekonomisine ciddi zararlar vermesinin yanında, insan sağlığı için de tehdit oluşturduğunu ifade eden Demirtaş, yapılan analizlerde kaçak çayların tümünde kimyasal ilaç kalıntıları bulunduğunu belirterek, vatandaşların da sağlıklarını korumak adına kaçak çaylardan uzak durmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: HABER MERKEZİ