Rize İl Jandarma Komutanlığı, huzurun ve asayişin sağlanması noktasında yaptığı operasyonlarda hız kesmiyor.
 
BONZAİ OPERASYONU
Rize İl Jandarma Komutanlığınca Uyuşturucu Madde Ticareti ile mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;
H.Ö.' ye ait olan Kalkandere ilçesi Ormanlı köyü Çiyakoz mevkiinde adli makamların izni ile yapılan arazi aramasında; araziye gömülü vaziyette birer kilogramlık iki cam kavanoz içerisinde 1 Kilogramdan fazla Bonzai uyuşturucu maddesi  ele geçirilmiştir.
SİLAH İMALATHANESİ ELE GEÇİRİLDİ
Diğer yandan, Rize'nin Ardeşen İlçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçak silah imalathanesine de baskın düzenlendi. Baskın sonucu silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ; Ardeşen İlçesi Fırtına Mahallesinde ikamet eden R.K. isimli şahsa apartmanın bodrum katında ve Yavuz Köyü'nde bulunan evlerinin altında kurmuş oldukları silah imalathanesinde yasa dışı olarak silah üretimi yaparak piyasaya sürdükleri yönünde elde edilen bilgiler neticesinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden 23.03.2016 günü saat:06.00'dan itibaren şahısların Ardeşen İlçesi Fırtına Mahallesinde ve Yavuz Köyünde bulunan evlerinde ve eklentilerinde eş zamanlı arama faaliyeti icra edilmiş olup; Ardeşen İlçe merkezindeki (2) imalathanede;
rizede-kacak-silah-atolyesine-operasyon-1.jpg
 
         1 Adet El Yapımı Tabanca (9 mm)
         1 Adet Tabanca (7,65 mm)
         31 Adet Komple Gövde
         4 Adet Namlu
         1 Adet Kapak Takımı ele geçirilmiştir.
Eş zamanlı olarak Ardeşen Yavuz Köyünde yapılan aramada ise (1) adet imalathane ve silah yapımında kullanılan imalat malzemeleri bulunmuştur. Yapılan operasyonda (3) şahıs gözaltına alınmıştır.
156-155
Jandarma yetkilileri vatandaşların ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbar da bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.
Editör: HABER MERKEZİ