İlk iki büyük ikramiye ve amorti çekilişleri TRT-1’in canlı yayınında yapılırken Rize’nin ve Rize Üniversitesinin tanıtımı yapıldığı programda Rize Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu bir konuşma yaptı. Rektör Okumuşoğlu Rize üniversitesinin sayılı üniversiteler arasında yer alacağını ifade etti.

Rize Valisi Kasım Esen konuşmasında, Rize Üniversitesinin seçkin bir üniversite olacağını ve geleceğe ışık tutacağını kaydetti.

Mesut Yılmaz’a Teşekkür

Vali Esen, Rektör Okumuşoğlu tarafından Milli Piyango İdaresi Genel Müdür yardımcısı İsmail Yıldırım’a şilt ve hediye takdim edildi. Burada konuşan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Rize Üniversitesinin tabela üniversitesi olmayacağını belirterek bunun çok ötesine geçeceklerini vurguladı. Çekilişin Rize’de düzenlenmesinden dolayı Milli Piyango İdaresi yetkililerine plaket veren Okumuşoğlu, ayrıca Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık’a gıyabında plaket verdi. Okumuşoğlu, “Üniversite kampusu Mili Piyango tarafından yaptırıldı. Bunun gerçekleşmesinde eski Bakan Eyüp Aşık’ın büyük katkısı var. Piyango idaresi Kampusun yapıldığı dönemde 2 Trilyon lira buraya destek verdi. Bugün bu 60 Milyon YTL’ye eş değerdir. Eyüp Aşık’a ve onun bir de Başbakan’ı vardı ona teşekkür ediyorum” dedi.

Geceye katılan misafirlere Milli Piyango İdaresince yapılan çekilişte 10 adet televizyon dağıtılırken çekilişin ardından müzik eğlence programı başladı. Programda ilk olarak sanatçımız Aydın Tarakçı, TRT İstanbul Radyosu THM ses sanatçısı İbrahim Can ve Türk Pop müziği sanatçısı Göksel sahne aldı.







Editör: HABER MERKEZİ