Dilek ASLAN

Rize İş Kurumu tarafından açılan üst düzey yönetici asistanı ve bilgisayarlı muhasebe kurs bitirme töreni İsmail kahraman Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Törende konuşan İşkur Rize Şube Müdürü Yahya Kanbur '2008 yılı içerisinde istihdam garantili kurslar açtıklarını belirterek, Bu kurslar özürlülere ve eski hükümlülere yönelik kurslardı. 2008 yılı içerisinde açtığımız kurslardan 562 kişi mezun oldu. Üst düzey yönetici asistanı ve bilgisayarlı muhasebe kurs Türkiye çapında Rize dahil 14 il pilot bölge seçilerek açıldı. İlimizde bu kursa devam eden 20 kursiyer belge aldı. 2009 yılı içerisinde de çeşitli kurslar açacağız” dedi.

Törende daha sonra konuşan AKP Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 10.3 olduğunu belirterek, “Her yıl 700 bin kişi işsizler ordusuna katılmaktadır. İşsizlik ülkemizin temel sorunlarından bir tanedir. Zamanında ülkemiz gelişemediği için işsizlik oranı dünya standartlarının üzerindedir. Ülkemiz AKP hükümetiyle hızla gelişiyor. Dünyada 17., Avrupa’ da 6. büyük ekonomi Türk ekonomisidir.İşsizliği ortadan kaldırmak için eğitime ağırlık veriyoruz” dedi.Konuşmalardan sonra kurs bitiren kursiyerlere diplomaları takdim edildi.

Editör: HABER MERKEZİ