Göktürk FIRAT

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Isırlık Kampüsü’nün yapımının şartların oluşması halinde erkene alınabileceğini söyledi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesi’nin 15 yıllık gelişim planında 2020 yılında yapılması ön görülen Isırlık Kampüsü’nün gerekli şartların oluşması halinde erken yapılabileceğinin sinyallerini verdi. Okumuşoğlu, Isırlık Yolu’nun yapılması ve Isırlık Kampüsü içerisinde kurulması planlanan Veterinerlik, Orman, Ziraat Fakülteleri ile sosyal tesislerin yapımı için hayır sever desteğinin sağlanması halinde Isırlık Kampüsü’nü erkene almaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Okumuşoğlu açıklamasında, “Öncelikle Isırlık’ın yolunun yapılması gerekmektedir. Yol tamamlandıktan sonra projelendirme ve alt yapı çalışmalarını yapabiliriz. Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni 2013 yılında kurmayı planlamıştık. Ancak Doğuş Çay bu fakültenin kuruluşunda bize destek olunca; gerekli kararı çıkartıp, Dekanını atayarak fakülteyi hizmete soktuk. Bu dönem ek kontenjandan öğrenci girişi de yapıldı. Aynı olay Isırlık Kampusu içinde geçerli olursa, yolu tamamlanıp üç fakülte ve sosyal tesislerin kurulabilmesi için hayır sever desteği sağlanırsa Isırlık Kampusu’nu memnuniyetle öne alırız. Bu şekilde olursa idari anlamda bize düşenleri memnuniyetle yerine getirmeye hazırız. Milletimizin lehine, insanımızın yararına, hukuka uygun her kim bir çivi çatkıyla biz ona kul köle oluruz” şeklinde konuştu.

Okumuşoğlu ayrıca Isırlık’ta yapılacak yolun üstün körü bir yol değil de gelecekte de ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede bir yol olarak projelendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

 

Editör: HABER MERKEZİ