Rize'de önceki gün yapılan Halk Günü toplantısında Rize Sağlık İl Müdürü Hakan Diren ile tehditkar bir şekilde konuşmasıyla gündeme gelen ve Çaykur'da işçi olarak çalıştığı öğrenilen A.K. isimli şahsın 6 yıl boyunca sürekli rapor alarak işe gitmediği ve bu süre zarfında maaşını da aldığı ortaya çıktı.

Halk Günü toplantısında Rize Sağlık İl Müdürü Hakan Diren'e, 'Ben belime silah koyup seni vurabilirdim. Ama bunu yapmadım ve yapmam. Hakkımı 50 kuruşluk bir kurşun kalemle arıyorum' diyen A.K.'nın 10 yıl önce belinden ameliyat olduğu ve son 6 yıl içerisinde 90 kez muayene olarak toplam 991 gün rapor aldığı anlaşıldı. A.K.'nin bunun karşılığında Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan 35 bin YTL civarında bir para aldığı belirtildi.

Rize Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Diren yaptığı açıklamada, şahsın tehdidinden dolayı şikayetçi olmayacağını ancak yapmış olduğu işlemlerle ilgili incelemenin devam edeceğini söyledi.

Öte yandan A.K. hakkında Rize Valiliği tarafından 'doktorları etki altında bırakarak gereksiz rapor aldığı' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ