RİZE’de, TOKİ’nin yaptırdığı okulun inşaatında çalışanlar ile alacaklılar, okul önünde toplanarak paralarının ödenmesi için eylem yaptı. 1 milyon lira alacağı olduğunu ileri süren mermerci Muhammet Koçoğlu da, okulun artık kendisinin olduğunu belirterek, 33 yıl önce hayatını kaybeden dedesinin adına okula, 'İsmail Koçoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu' pankartı astı.

Muradiye Beldesi’nde 3 milyon 786 bin lira harcanarak yapılması planlanan Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun inşaası için 2011 yılında çalışma başlatıldı. Ancak TOKİ’nin bir şirkete ihale ettiği okulun inşaatı tamamlanamadı. 2013 yılında bir süre duran inşaatın yapımı, iddiaya göre TOKİ’nin yetki vermesi üzerine mermer işlerini yapan Muhammet Koçoğlu tarafından üstlenildi. İnşaat kısa süre önce tamamlandı ancak ne Koçoğlu, ne de elektrik, tesisat, kalebodur ve boya gibi işleri yapanlar alacaklarını tahsil edebildi.

OKUL BENİM DEDİ, DEDESİNİN ADI YAZILI PANKART ASTI

TOKİ’den 1 milyon lira alacağını tahsil edemediğini öne süren Muhammet Koçoğlu, okulun artık kendisine ait olduğunu söyledi. Koçoğlu, dün diğer alacaklalar ile birlikte geldiği okula, 33 yıl önce vefat eden dedesi adına hazırlattığı 'İsmail Koçoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu' yazılı pankartı astı.

Kendisini işi bitirmesi için TOKİ’nin görevlendirdiğini anlatan Muhammet Koçoğlu, “Bana ‘İşi yap, paranı ödeyelim’ dediler. Ben de işleri bitirdim. Paramı istediğimde, ‘Git müteahhit firmadan al’ dediler. Müteahhit firma iflas etmiş. Beni TOKİ görevlendirdi. Ama şimdi paramı alamıyorum. Okulla ilgili 16 ayrı haciz kararı var. Burada iş yapan herkes mağdur” dedi.

ALACAKLARIMIZ ÖDENSİN

Okulun elektrik ve boya işlerini yapan Cevdet Çakmak da, 2013 yılı ocak ayında bitmesi gereken iş için TOKİ’nin bir yıl daha ek süre verdiğini belirterek, “TOKİ bize, ‘İşi yapın, paranızı ödeyeceğiz’ dedi. Sözlerine güvenerek işi bitirdik. Burada çalışanlara alacaklarının ödenmesi gerekiyor' dedi. İnşaatta çalışan işçiler de alacaklarının ödenmesini istedi.

PARASINI ALAMAYINCA İNŞA ETTİĞİ OKULA DEDESİNİN ADI YAZILI PANKART ASTI

PARASINI ALAMAYINCA İNŞA ETTİĞİ OKULA DEDESİNİN ADI YAZILI PANKART ASTI

 

PARASINI ALAMAYINCA İNŞA ETTİĞİ OKULA DEDESİNİN ADI YAZILI PANKART ASTI

http://haber.dha.com.tr/

 

Editör: HABER MERKEZİ