Şaban KURU

Diyanet Sen Rize Şubesi din görevlileri haftası nedeniyle futbol turnuvası düzenledi. 10 takımın katıldığı karşılaşmada Çayeli Müftülülüğü şampiyon oldu.

Daha çok dini alandaki bilgi ve Kuran-i Kerim okuma yarışmaları ile bildiğimiz din görevlileri bu kez futbolda yarıştı. Diyanet Sendikası tarafından Rize'de düzenlenen Müftülükler Arası Futbol Turnuvası'na 10 takım katıldı. Din görevlilerinin oynadığı müsabakaların finalinde Çayeli Müftülüğü, Ardeşen Müftülüğü'nü 7–2 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Final maçı öncesi açıklama yapan Diyanet Sen Rize Şubesi Başkanı Recep Şafak, 'Din görevlileri haftası nedeniyle böyle bir turnuva düzenledik. Din adamlarımızın da sosyal olayların içinde olması gerekiyor. Böyle bir etkinlikle imamlarımızı kaynaştırdık. Artık eskisi gibi katı bir imam profili yok. Her şeyi kucaklayan hoşgörülü bir insan topluluğu oluşturmaya çalışıyoruz' dedi.

Çayeli takımında yer alan imam Muhammet Karlı, bu tür organizasyonlarla halkla daha çabuk kaynaştıklarını belirterek, 'Halk bizim farklı yanımızı da görüyor. Biz sadece insanlara dini anlatmakla hayatımızı geçirmiyoruz' dedi.

Karlı, uzun şort ile ilgili olarak da, 'Dinimizde diz kapağından yukarısı gözükmemelidir. Bizler de onun için uzun şort yaptırdık. Bu bizim kendi tercihimizdir. Hanefi mezhebine göre giyindik ' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ