Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize’de ki görevine başladıktan sonra, ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı’ya iadeyi ziyarette bulundu ve ardından İl Genel Meclisinin Haziran ayı olağan meclis oturumunda, İl Genel Meclisi üyelerine hitap etti.

Vali Yazıcı’nın İl Genel Meclisi Başkanı Avcı’yı ziyareti esnasında, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ali Fuat Yıldırım ile Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ümit Hüseyin Güney’de hazır bulundu.

Vali Yazıcı, daha sonra İl Genel Meclisinin, Haziran ayı olağan toplantısına katılarak meclis üyeleri ile tanışıp ardından da meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.

Türkiye’de 2004 yılından bu yana, idari ve mali anlamda gerçekleştirilen reformlar sayesinde Ülkemizde çok büyük aşamaların kaydedildiğine vurgu yapan ve nazik davetinden dolayı da İl Genel Meclisi Başkanı Avcı’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, “Dünya hızla değişiyor ve gelişiyor. Türkiye bu gelişimin gerisinde kalamazdı. Geçen 10 yıl içerisinde Türkiye’nin kazanmış olduğu yeni yönetim anlayışı ile günü kurtarmak adına değil, geleceği görerek ve kentler düzeyinde başlayıp, ülke genelini içine alacak şekilde hazırlanan stratejik planlarla, artık geleceğe çok daha güvenle bakabiliyoruz” dedi.

Türkiye’nin yakalamış olduğu kalkınma trendinin yerelden başladığını ifade eden Vali Yazıcı; “Siz değerli meclis üyelerimiz, bu anlamda Rize’ye hizmet etmek adına beş yıl süre ile sorumluluk gerektiren bir göreve talip oldunuz. Bu yönüyle hepinize başarılı bir dönem diliyorum. Rize’nin sahip olduğu tüm değerlerin farkındayım. Bu kentin, başlıca geçim kaynağı ve öz varlığı olan çayı göz ardı etmeden, İlimizi geleceğe taşıyacak alternatif değerlerde oluşturmalıyız. Bu anlamda, sebep ve sonuç ilişkileri iyi etüt edilmiş, Rize’nin bütün paydaşlarının içinde yer aldığı stratejik planlar hazırlamalıyız. Rize’nin marka değerini daha da yukarlara çıkarmak için kendimize belirleyeceğimiz bu yol haritasında, kentin bütün dinamiklerinin birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğinden hiçbir kuşkum yok” şeklinde konuştu ve Meclis Başkanı Muhammed Avcı ile Meclis Üyelerine, dönem içerisinde yapacakları çalışmalar için bir kez daha başarı temennisinde bulundu.  

 

 

  

Editör: HABER MERKEZİ