Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, bu yıl ilk kez üretimine başlanılan organik çaydan elde edilen kuru çayın Ocak ayı içerisinde satışa sunularak tüketici ile buluşturulacağını söyledi.

Yüce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Üç yıl önce uygulamaya koyduğumuz proje kapsamında Rize'nin 2 bin nüfuslu ilçesi olan Hemşin'i, organik üretim havzası ilan ettik. Devlet-vatandaş işbirliği ile ilçede organik üretimi engelleyebilecek etkenleri ortadan kaldırdık. Anlaşmalı olduğumuz sertifikasyon firması aracılığı ile ilçede çay tarımı yapan bin 400 kişi ile sözleşme imzaladık. Bölgede kimyasal gübre ve ilaçlama kesinlikle yapılmazken, çay bahçelerini sürekli denetim altında tuttuk. Üreticilerimizden aldığımız organik yaprakları ilçede kurduğumuz Organik Çay Fabrikası'nda işledik. İlk ürünümüz Ocak ayı içerisinde satışa çıkarak tüketici ile buluşacak' dedi.

Yüce, ayda ortalama 8 bin 500 kilogram kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Şu ana kadar 2009 yılı içerisinde 80 bin 339 kilogram kuru çay satışı gerçekleştirdik. Satışlarımız ayda ortalama 8 bin 500 kilogram olarak devam etmektedir' diye konuştu.

Öte yandan 2009 yılı yaş çay alım kampanyasını tamamlayan Çaykur, üreticisinden 593 bin 541 ton yaş çay yaprağı aldı.
 
Editör: HABER MERKEZİ