Din hizmetlerinde Rize Müftülüğü ile ilçeler arasında koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek amacıyla her ay Rize’nin farklı bir ilçesinde yapılan ilçe müftüleri toplantısı, bu ay da Çayeli ilçesinde yapıldı.

05.03.2020 Perşembe günü İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı’nın başkanlığında Çayeli İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu ve 11 ilçe müftüsü katıldı.

Toplantıda “IX. Camii görevlileri çalıştayı raporu, fotoğraf ve animasyon kısa film yarışması, Cami dersleri programı, 2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftası yarışmaları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş yıl dönümü münasebeti ile Rize’de gerçekleştirilecek konferans, bağımlılıkla mücadele hizmetlerine dair çalışma usul ve esaslar, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, “Bahar Kalkanı” harekâtı sonuçlanıncaya kadar sabah namazlarında Fetih Suresi’nin okunması, yeni yönerge hakkında bilgilendirme, Rize Merkez Pazarköy köyünde bulunan TDV Nejdet Kart orta öğretim öğrenci yurdu kayıtları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

İlçe Müftülüklerinin sorunlarının ele alındığı toplantıda Müftülerin dilek ve temennileri dinlendi.

İlçe Müftüleri tarafından Çayeli İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk makamında ziyaret edildi. Öztürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek toplantıda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ