Rize İl Genel Meclisi Kasım aylık olağan toplantılarının 12. Birleşiminin konuğu, Rize Turizminin gelişmesi yönünde çalışmalar yürüten Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin Başkanı Ramazan Aydoğan oldu.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığında yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Birim Müdürlerinden Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gençaslan, Yazı İşleri Müdürü Özgen Güven ile Encümen Müdürü Ahmet Yıldırım katıldı.

İl Genel Meclisince 2018 yılının turizm yılı olarak kabul edilmesi kapsamında konuşmacı olarak meclis toplantısına davet edilen Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, Rize Turizminin başlıca öncelikli konuları hakkında İl Genel Meclisi Üyelerine bilgi verdi.

Rizem Kültür ve Turizm Dernek yönetiminin turizmin paydaşları olan otelciler, restorancılar ve turizm acentecilerinden oluştuğunu ifade eden Aydoğan, her ay bir araya gelip Rize turizminin geleceğine yönelik başlıca öncelikli konularıyla ilgili görüş alış verişinde bulunduklarını ve yapılan tespitleri ilgili kurumlarla paylaştıklarını söyledi.

Rize Turizminin en belirgin başlıca öncelikli konularına değinen Aydoğan “Dernek olarak yaptığımız çalışma ve tespitler neticesinde bu konuları; Sarp Sınır kapısında yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve kolay geçişin sağlanması, turizm sektöründeki personelin eğitimi ve yabancı dil kurslarının üniversitemiz bünyesinde kış sezonunda yeniden açılması, Yeşil yol güzergahında yapılması planlanan turizm tesislerinin bir an önce yapılması ve sahile inen bağlantı yollarının ıslah edilmesi, yoğunluk nedeniyle sıkışan Fırtına vadimize alternatif olarak başta İkizdere vadimiz olmak üzere diğer vadilerimizin de doğası bozulmadan turizme kazandırılması, Ayder’de yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin bir an önce başlatılarak belirsizliklerin ortadan kaldırılması, Çat vadisine artan ilgi nedeniyle oradaki tesisleşmenin planlı bir şekilde yapılması, kaçak yapılarla ilgili gerekli işlemlerin hızlandırılması, bunun yanında oldukça ilgi gören Ziraat Çay Bahçesine ulaşım noktasındaki sıkışıklığı önlemek için düzenleme yapılması, Rize Belediyesi tarafından yapımı düşünülen teleferik projesinin hayata geçirilmesi ve tur otobüslerinin merkeze girip çıkabilecekleri, turistlerin rahatlıkla inip binebileceği bir alan oluşturulması, ayrıca kış sezonunda oluşan durgunluğu gidermek adına Gençlik ve Spor Bakanlığıyla temas kurularak salon sporları ve spor organizasyonlarının ilimize kazandırılması olarak sıralayabiliriz” dedi.

Aydoğan, sıraladıkları bu önceliklerin yanında kentin tanıtımı için de bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek “bunlardan en önemlisi ilimizde turizm amaçlı yapılan festival ve tanıtımlardır. Bu tür organizasyonları daha geniş eksenli planlayıp diğer illerimizi veya ülkeleri etkinliklerimize ortak edebiliriz. İlimizin önde gelen kamu kurumları ve STK’larımızdan destek alıp, Rize tanıtım günlerini daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde organize edebiliriz. Turizmle ilgili bahsettiğimiz bütün bu konular tek bir kurum veya STK tarafından çözülebilecek konular olmadığını ve bu önceliklerin hayata geçebilmesi için yereldeki bütün dinamiklerin bir araya gelmesi gerektiğini biliyoruz. Turizmimizin geleceği için de bu birlikteliği oluşturacak potansiyelin ilimizde olduğu kanaatindeyim. Bu düşüncelerle bizi mecliste konuk eden ve konuşma fırsatı veren Meclis Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesinin turizmden hak ettiği payı tam anlamıyla alamadığını ifade ederek “Bu kapsamda gerek alt yapı gerekse üst yapı yatırımları olarak siyasi büyüklerimiz, ilgili kamu kurumlarımız ve STK’lar çalışmalarını özverili ve aralıksız bir şekilde sürdürmekteler. Meclisimizin Turizm ve Ar-Ge Komisyonları turizm alanında yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Bizler de gerek İl Genel Meclisi gerekse Komisyonlarımızla bu çalışmalara destek olmaya ve yanlarında yer almaya çalışıyoruz. İlimizin Turizm hedeflerine ulaşması adına tek elden değil İl Genel Meclisimiz, Rize Belediyesi, İlgili Kamu Kurumlarımız, STK’larımız ve ilimizin önemli bir dinamiği olan Çaykur’umuzun da destekleriyle ortak fikirler doğrultusunda hareket etmeliyiz. Böylece ilimizin turizm pastasından hak ettiği payı alacağına inancım tamdır. Bu kapsamda meclisimize konuk olup Rize turizminin öncelikleri hakkında meclis genel kurulumuza bilgi veren Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan’a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ