Rize İl Genel Meclisi'nin, Mart ayı olağan toplantılarının 4. birleşimi, Çayeli İlçesinin ev sahipliğinde Çayeli Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı Başkanlığında yapılan toplantıya, İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, Çayeli Belediye Başkan Vekili Vatan Karakaş, Çayeli Eski İl Genel Meclisi Üyeleri Ömer Latif Yağcı, Hanefi Çepni, Şakir Okumuş ile Çayeli Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Salihoğlu katıldı. Ayrıca, İl Genel Meclisinin ilçedeki programının bir bölümüne Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal da eşlik etti.

Toplantıda, Rize’nin ekonomisine katkı sağlamak ve turizm girdilerinin artırılmasına esas teşkil etmek üzere, Turizm sezonu öncesinde durum değerlendirmesi yapılması ile alınması gereken önlem ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla, İl Turizm Müdürlüğü nezdinde bir komisyon çalışması yapılmasına ilişkin Turizm Komisyonunun hazırladığı rapor görüşüldü.

Çayeli Belediye Başkan Vekili Vatan Karakaş, toplantının devamında Çayeli Kent Konseyi olarak Köysel Kentsel Dönüşüm adı altında hazırladıkları projeyle ilgili İl Genel Meclisi Üyelerine bilgi verdi.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, toplantıda yaptığı konuşmada 'ilçemizdeki sıkıntıları yerinde görmek ve vatandaşlarımızla bir araya gelmek amacıyla İl Genel Meclisimizin toplantılarının bir birleşimini ilçelerimizde yapmaya devam ediyoruz. İlk olarak Ardeşen ilçemizden başlattığımız bu çalışmaya, bugün Çayeli ilçemizde devam ediyoruz. İlerleyen toplantılarımızda da diğer ilçelerimizde bu çalışmayı devam ettirme düşüncesindeyiz. Bu toplantının Çayeli ilçemizde yapılmasına vesile olan Çayeli İl Genel Meclisi Üyelerimiz Cafer Kuru, Necati Yıldırım ve Zeynep Akyıldız’a misafirperverliklerinden ötürü şahsım ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca programımıza katılan Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkan Vekili Vatan Karakaş, Çayeli Eski İl Genel Meclisi Üyeleri Ömer Latif Yağcı, Hanefi Çepni ve Şakir Okumuş’a ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum.' dedi.

Toplantının sonunda İl Genel Meclis Üyeleri  Hüsrev Lokantasında yemek yediler.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ