Dilek ASLAN

İyidere-İkizdere ilçeleri arasında yapımına başlanan otoyolda inceleme yapan Esen, yol yapımına İyidere sahil yol ayrımından başladığını belirterek, var olan asfalt yolu, gidiş geliş çift şeritli bölünmüş yol olarak İkizdere'ye kadar yapmayı planladıklarını söyledi.

Proje kapsamında istimlak bedellerinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığını, diğer masrafların ise yerel imkanlar ile karşılanmaya çalışıldığını ifade eden Esen, ''Projenin yapım bedeli 120 milyon YTL’ yi buluyor. Bu nedenle oldukça masraflı bir iş. Yolun tamamen yerel imkanlarla yapılması zor. Bu nedenle başka kaynak da bulmaya çalışacağız'' dedi.

Vatandaşların istimlak çalışmalarında kendilerine kolaylık sağlamasını isteyen Esen, ''Güzergah üzerindeki Kalkandere ilçesinde organize sanayi bölgesi ve cezaevi yapılıyor. Organize sanayi sitesine tırlar gelecek. Yolun bu hali ihtiyacı karşılamaz. Bu nedenle bölünmüş yola ihtiyaç var. Bunun için yolun Kalkandere ilçesine kadar olan bölümünü 1 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra Nevzat Kalkavan tarafından yaptırılan İyidere Sağlık Merkezi'nde incelemelerde bulunan Esen, merkezin yaklaşık 2.5 milyon YTL'ye mal olduğunu kaydederek, ''Bina hayırsever iş adamı Nevzat Kalkavan tarafından yaptırıldı. Binanın inşaatı bitti. Şimdi iç tefrişatı yapılacak. Binayı yapan Kalkavan, iç tefriş atını da yapmayı taahhüt etti'' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ