Dünyanın en fazla çay üreten ülkeler arasında 4. ve 5. sırada yer alan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti ile Türkiye güçlerini birleştirerek rekabet etmek yerine iş birliği yaparak dünya kuru çay pazarındaki paylarını arttırmak istiyorlar.

Bir dizi ziyaretler için bölgede bulunan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Türkiye Büyük Elçisi Mohamed Rizvi Hassen beraberinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve aynı zamanda Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu olan Atilla Ataman ile birlikte Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’i ziyaret edip karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Genel Müdür Vekili Alim, iki ülkenin çay konusunda rekabet etmek yerine güçlerini birleştirerek dünya kuru çay pazarındaki paylarını arttırmaları gerektiğini belirtti.

Sri Lanka’nın Türkiye pazarına girmek yerine birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Alim, “İki büyük çay üreticisi ülke olarak gücümüzü birleştirerek tüm dünyaya hitap eden yeni ürünler piyasaya sunabiliriz. Sri Lanka çayı getirilirse burada Türk çayıyla harmanlanabilir ve buradan diğer ülkelere ihraç edilebilir.” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ