Dilek ASLAN 

Yapılan yol çalışması nedeniyle şehir merkezinin doğu yakasında yaşanan arızalara müdahale konusunda yaşanan sıkıntı yapılan girişimlerle düzenleniyor. İslampaşa mahallesi ile Engindere Mahallesi arasındaki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 250 mm’lik asbest boru hattı iptal ediliyor.

Karayollarının Güney toplayıcı yol çalışması, İslampaşa Kavşağının yapımı sonucunda yapılan somut ve drenaj hatlarının altında kalan ve sık sık arıza veren asbest hat çelik hat ile değiştiriliyor. Arızalar tamir edilirken de yol alt yapısı ve yapılan somut yapılarda hasar meydana geliyordu. Karayolları yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda İslampaşa-Engindere mevkiindeki mevcut asbest isale hattının 25 km’lik bölümü güney toplayıcı yolun güney tarafındaki yaya kaldırımlarının içme suyu hatları 250 mm’lik çelik borularla yenileniyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet ÇOLAKOĞLU; “Asbest olarak döşenen içme suyu hattını daha sağlıklı ve arızası çok daha az olan çelik boru ile değiştiriyoruz. Çalışmaları Bayramdan sonra bitirip yeni hattan suyu vereceğiz. Böylece sık sık arıza verip halkımızı mağdur eden hattı yedek olarak saklayacağız ” dedi.  

Editör: HABER MERKEZİ