İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu yüzde 80 oranında tamamlandı. Tamamen bittiğinde 'dünyanın en uzun sahil yolu' olma özelliğine sahip Karadeniz Sahil Yolu'nun İç Anadolu'ya açılan en önemi kapısı olacak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu, kısmen de olsa trafiğe açıldı. 2 bin 16 metrelik tüneliyle Türkiye'de devlet karayolları üzerindeki en uzun ikinci tüneline sahip olan 55 kilometrelik yolun bazı bölümlerinde ise dolgu ve drenaj çalışmaları sürüyor.

Yolun sathi kaplamasının yapılarak 2008 yılında trafiğe açılmasının planlandığını belirten Sinop Valisi Zeki Şanal, yolun Sinop ve bölge için önemli bir güzergah olduğunu söyledi. Şanal, 'Boyabat Tünelli Geçiş Yolu ile ilgili yürütülen çalışmalar iki önemli eksen üzerinde devam ediyor. Bunlardan biri yolu Sinop-Samsun sahil yoluna bağlayan kısım. Bu çalışma bir yüklenici firma tarafından sürdürülüyor. Ama ağırlıklı, zaman alıcı ve maliyetli kısım ise Boyabat ile tünel arasında kalan Çulhalı mevkisinde sürdürülüyor. Bu alanda drenaj ve dolgu çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar bir kaç aylık bir süre alacağı için bu yılki imkanlarla bitirilememiş gibi gözükse de, yıl sonu yaklaştığında yolun zaten önemli bir kısmı tamamlanmış olacak. Önümüzdeki yılda yolun sathi kaplaması yapılarak trafiğe açılacak' dedi. Zeki Şanal ayrıca yolun şu an itibariyle araçların gidiş gelişine uygun olduğunu, iş makineler ile çalışılan alanların riskli olduğu için sürücülerin güzergahta dikkatli araç kullanmalarını istedi.

Bu arada, Adalet ve Kalkınma Partisi  Sinop il ve ilçe teşkilatı üyeleri yüzde 80'i tamamlanan Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nda incelemelerde bulundu. AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Türkiye'nin devlet karayolu üzerindeki en uzun ikinci tünelini araçları ile geçerek, yolun kısman de olsa trafiğe açıldığını açıkladılar. Yolun tamamlanması konusunda takipçi olduklarını belirten AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, 'İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu, Ankara ile Sinop arasını 4 saate indirecek. Artık Ankara ya da İç Anadolu'daki herhangi bir kentimizden vatandaşımız hafta sonları tatil için Sinop'a gelebilecek. Şu an itibariyle yol kullanılabilmekte. Bizim için bu yol hayati önem taşıyor. Sinop bu vesileyle tersane ve organize sanayi bölgesinde yapılacak yatırımlar için büyük bir cazibe merkezi olacaktır. Yol bizim için sıçrama noktası' diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal ise '2 bin 16 metre uzunluğundaki tünelimiz şu anda trafiğe açık. Işıklandırılması da yapılmış durumda. Biz de tüm Sinoplular gibi bu konuda oldukça heyecanlıyız. Kısa sürede yolun tamamlanması ve tamamen trafiğe açılması ile birlikte Sinop rahat bir nefes alacak ve ilimiz makus talihini bu vesileyle yenecektir' şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ