Türkiye’nin yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır, 1947 yılında inşa edilen ve bulunduğu bölgenin en eski camilerinden biri olan Çamlıca Mahallesi Camii’nin yeniden inşasını tamamlayarak hizmete açtı. Tarihi caminin açılışı Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla 5 Ekim 2018’de Cuma namazı öncesinde gerçekleştirildi.

Faaliyete başladığı 1992 senesinden bu yana yerel ekonomiye önemli katkıları olan Çayeli Bakır, Çamlıca Mahallesi Camii’nin yeniden inşasını tamamladı. İlk inşası 1940’lı yıllara dayanan ve bulunduğu bölgenin en eski camilerinden biri olan Çamlıca Mahallesi Camii’nin yeniden yapımında caminin tarihi taşları kullanıldı.

Yaklaşık bir yılda inşa edilen caminin açılışı Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla 5 Ekim 2018’de Cuma namazı öncesinde gerçekleştirildi.

Caminin açılışında konuşma yapan Çayeli Bakır Genel Müdür Murat Güreşçi, “Bu cami, yörenin en eski camilerinden biri ve çok kıymetli, manevi bir değere sahip. Caminin yapımını mahalle halkı ve cami derneği ile koordineli bir şekilde yürüttük. Caminin taşları yıllar önce burada yaşayan insanların sırtında taşınarak buraya getirilmiş. Bu sebeple aynı taşları caminin inşasında yeniden kullandık. Çamlıca Mahallesi Camii’nin tüm mahalle halkına hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk ise yaptığı konuşmada Çayeli Bakır’ın yöreye kazandırdığı cami için duyduğu memnuniyeti ifade ederek Çayeli Bakır İşletmeleri’ne bu desteği için teşekkür etti ve caminin yapımı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, tarihi bir caminin yeniden inşası sürecinde kendilerine düşen her sorumluluğu seve seve yerine getirdiklerini belirterek camiyi mahalleye yeniden kazandıran Çayeli Bakır’a teşekkür etti. Çayeli Müftüsü Mehmet Uzun ise camiler haftası içinde bu güzel caminin ibadete açılmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Program, yapılan dua, Cuma namazı ve sonrasında verilen yemek ikramı ile sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ