Hemşin ilçesini yeniden yapılandıracak olan kentsel dönüşüm projesi ile birlikte son aşamaya gelindiği ancak projenin hayata geçmesi için istimlâklerin tamamlanması gerektiği bildirildi.
 
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hemşin için yapılan projede Hemşin ilçesi merkezinde köklü değişikliklere gidilirken ilçenin turizme açılması ve Rize’nin en eski ilçesi olan Hemşin de kalıcı nüfusun tutulması amaçlanıyor.
 
Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekâr, Hemşin ilçesine yeniden hayat verecek olan projenin hayata geçmesi ile ilçede turizmin canlanacağını söyleyerek “ Hak sahiplerinin paralarını almaya başlaması ile projeye her gün biraz daha yaklaşıyoruz. Bu proje paralelinde Su, Kanalizasyon, Okul ve Gölet konutlarla ilçemiz tamamen değişecek. Yöresel mimarı özelliği ile ilçemiz artık çıkmaz sokak olmaktan çıkacak. Kentsel Yenileme Projesi benim dönemlerinden önce başlamış eski belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile hemşerimiz değerli i işadamı Bülent Kuyumcu ve mühendis Ali Kemal Karahan olmak üzere emeği geçen herkese Hemşin halkı adına teşekkür ederim” dedi.
 
Bekâr Projenin kente nefes aldıracağını ve kurulacak havuzlarla denizin Hemşin’e getirileceğini söyleyerek “Biliyorsunuz ki bu bölgede nüfus hızla azalıyor. İnsanlar Büyükşehirlere gidiyor. Rize’de Kentsel Dönüşüm Projesi gündeme geldiğinde; İkizdere ve Çamlıhemşin’den sonra Hemşin 3. sıradaydı. Hemşin’i 1. sıraya alındı..
 
Vatandaşlar, bu projeyle mülklerinin ucuz fiyata TOKİ tarafından ellerinden alınıp fahiş fiyatlarla geri verileceğini ve bunun da kendileri için hiç kazançlı olmayacağını söylediler.
Editör: HABER MERKEZİ