Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada 1. sürgün kampanya dönemi içindeki haziran ayında alınan yaş çay bedellerinin bu ayın sonuna kadar ödeneceğini ifade ederek şunları kaydetti: '1. Sürgün bedellerini yani Haziran ayında aldığımız çayın bedellerini bu ayın sonuna kadar ödeyeceğiz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah Ramazan’dan önce hemşerilerimizin, çay üreticilerinin çay paralarını almalarını ve bu manada da ferahlık, rahatlık içerisinde Ramazan’a girmelerini arzu etmekteyiz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz.'

BUDAMA PARALARI AĞUSTOS AYINDA ÖDENECEK

Sütlüoğlu, budama bedellerinin ise Ağustos ayında ödeneceğini belirtti ve normal ödeme ayının zaten Ağustos ayı olduğunu kaydetti.

Sütlüoğlu, budama bedellerinin ödemelerinin bazen bir ay erkene alındığı zamanlar olduğunu ama bu sene seçim olması, hükümetin kurulması gibi süreçlerden dolayı temmuz ayında ödemenin mümkün olmadığını ve ödemelerin normal süresinde Ağustos ayı içerisinde 68 milyon liralık budama bedellerinin müstahsilin eline geçeceğini ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ