Fatih Sultan Kar / İST.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çayeli Dernekler Federasyonu’nu ziyaret etti. Çaydef tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri etkinliğine katıldı.

 

 

Başbakan Yardımcısı Yazıcı : Çaydef ve Çayeli Vakfı’nın hep yanındayım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çaydef’ın ve Çayeli Vakfı’nın çalışları ile ilgili olarak Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev ve Çayel Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak’tan bilgi aldı. Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev, Çaydef’ın faaliyetlerini ekonomik ve kültürel açıdan daha sağlıklı yürütmesi için yer temini arayışları olduğunu belirterek bu konuda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’dan destek istedi. Başbakan Yardımcısı Yazıcı bu bağlamda elinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Evlendur uşağını, paran yoksa borç vereyim

Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Çaydef Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen ve enfes yemeklerden oluşan yemek yarışmasının yapıldığı salona geçerek yemeklerden tattı. Burada şakacılığı ile bilinen babasının teyzesinin oğlu Mustafa Çakır ile karşılaştı. Salonda bulunan Başbakan Yardımcı Yazıcı’nın oğlu Mustafa’nın da katıldığı sohbet, aile hatıraları ile dolu idi. Konu Başbakan Yadımcısı Hayatı Yazıcı’nın oğlu Mustafa’nın evlenmesine gelince Mustafa Çakır amcanın Başbakan Yardımcısı Yazıcı’ya “evlendur uşağını, paran yoksa borç vereyim” demesi gülüşmelere yol açtı.

 


Sanata ve sanatçıya destek

Bahar Şenlikleri’nin yapıldığı salona geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in fotoğraf sergisini gezdi ve bir fotoğraf satın alarak sanata ve sanatçıya destek olunması gerektiğini, bu alanda ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. El işi ve feretiko sergisini de gezen Başbakan Yardımcısı Yazıcı, güzel çalışmalarından dolayı Neşegül Çiftçi’ye teşekkür etti.  Diyar Diyar Anadolu Folklor Ekibi'nin gösterisini izleyen, Hüsnü Üstün konserini zevkle dinleyen Başbakan Yardımcısı Yazıcı’ya günün anısına plaket, eşine iletilmek üzere Feretiko takımı hediye edildi. Ayrıca Sanatkar Hüsnü Üstün, hayat hikayesini anlattığı eserlerinin yer aldığı kitabını kendisine hediye etti.

 

 

Başbakan Yardımcısı Yazıcı ve oğlu Mustafa horon tepti

Gençlerin isteğini kıramayan, Başbakan Yardımcısı Yazıcı tulum eşliğinde Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev, oğlu Mustafa Yazıcı ile birlikte horon tepti. Gördüğü yoğun ilgiye teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Yazıcı : Bu gün benim için çok güzel geçti. Çaydef’in Çayeli Vakfının çalışmalarını biliyorum. Sanata kültüre katkıları olan ve örnek bir yapıya sahip olan Çaydef’ın çalışmalarına hep destek olacağız dedi. Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev ise, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ziyaretleri ile bizi onurlandırdı. Bizler Çayeli özelinde memleketimize yaraşır güzel işler yapmaya devam edeceğiz dedi

 

 

 

 

 

 

 



Editör: HABER MERKEZİ