İsmail DUYSAK

Sık sık kaçak binalara ruhsat verdiği iddialarıyla gündeme gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bu kez Sefa İnşaat’ ın sahibi Murat Papaker’in şikayeti üzerine açılan kamu davasından ceza aldı. Sefa İnşaat’ ın sahibi Murat Papaker’in Belediye Başkanı Halil Bakırcı için Valilik makamına yazdığı dilekçenin üzerinden açılan kamu davasında Başkan Halil Bakırcı ceza aldı.

Sefa İnşaat’ ın sahibi Murat Papaker yaptığı açıklamada Başkan Bakırcı’ nın bir yerel televizyonda canlı yayında hakkımda gerçekten uzak, sırf politika yapmak için bazı açıklamalar yapmış. Bu açıklamalar görev sınırını aşarak hizmet kusuru teşkil eden görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, kişilik onurumu ve ticari itibarımı zedeleyerek basında alenen tarafıma hakaret etmişti sayın belediye başkanı konuşmalarında ben belediyeye giderek Fatih mahallesi’nde yol geçtikten sonra duvar yapılması için malzemenin belediye tarafından verilmesini, işçiliğinin ise kendim yapacağımı söyleyip, malzemenin belediye tarafından verildiğini, duvarın yapılmasından sonra belediyeden parayı tahsil etmek amacıyla fen işlerine çalışan memuru kandırarak bu yerleri ben yaptığıma dahil belge alarak, sonrada belediyeyi zarara uğratmak amacıyla mahkemeye vererek 12 bin YTL parayı tahsil ettiğimi söylemiş, bunu birkaç kez tekrarlamıştır. Hakkımda canlı yayında yüzsüz diye nitelendirerek beni kamuoyu karşısında rencide etmişti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Halil bakırcı Rize valiliğine bir şikayet dilekçesi sundum” dedi.

Sefa İnşaat’ ın sahibi Murat Papaker’in Rize Valiliğine şikayet dilekçesi yazmasından sonra açılan kamu davasında mahkeme, Rize Sulh Ceza mahkemesi 5237 sayılı TCK 52/2. maddesi uyarınca ekonomik ve kişisel durumu dikkate alınarak bir gün karşılığının 20 YTL olarak takdiri ile para cezasının belirlenmesinde esas alınan sonuç tam gün birim sayısı olan 87 gün sayısı ile çarpılarak 1740 YTL cezalandırılan belediye başkanı Halil Bakırcı, bu cezayı beş eşit taksitle ödemek zorundadır” kararına varıldı.

Editör: HABER MERKEZİ