Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) ve Erzurum Ticaret Sanayi Odası'nın (ETSO) Rize'de düzenlenen müşterek meclis toplantısına Rize-Erzurum arasındaki bağlantı yolu olan Ovit tüneli konusu damgasını vurdu.

RTSO toplantı salonunda düzenlenen müşterek meclis toplantısı programında konuşma yapan Rize Valisi
Kasım Esen, 2008 yatırım programına Ovit Tüneli'nin konulması için proje maliyet ve etüt çalışmalarına başlanması gerektiğini söyledi.

Vali Kasım Esen, 'Erzurum'la Rize'nin arasına dağlar girmemeli. Bu engelleri birlik ve beraberlikle ortadan kaldırmalıyız. Rize-Erzurum arasındaki bu ulaşım hattı Doğu Karadeniz'le, Doğu Anadolu ve hatta Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Orta Doğu arasındaki en kısa geçiş mesafesidir. Bu tünelin yapılmasıyla, her yönden bölgesel bir kalkınma sağlanacaktır.' dedi.

Kasım Esen, 'Yeni Ergenekonlar, yeni yollar yapmak bizim işimiz. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. 2008 yatırım programına Ovit Tüneli yapılmasına sunabilmemiz için ön çalışmalarımızı 2008 Eylül-Ekim'e kadar tamamlamalıyız. Gelecek yıl yatırım programına bu işin girmesi mümkün. Yeter ki hep birlikte azim ve gayret içerisinde olalım.' diye konuştu. Toplantıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, RTSO Başkanı Ömer Faruk Oğlu, ETSO Başkanı Muammer Ciddili, TSO meclis başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

haberler.com 

Editör: HABER MERKEZİ