MÜSİAD Rize Şubesi tarafından düzenlenen, 70 saatlik KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı. Rize’de işini kuracak 28 girişimci adayı 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi desteği almaya hak kazandı.

MÜSİAD Rize Şubesi Konferans Salonu’nda yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika törenine, Rize Belediyesi Başkan Vekili İsmet Sivrikaya, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, KOSGEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Recep Ali Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, KOSGEB Rize Müdürü Muhammet Mustafa Kurt, MÜSİAD üyeleri ve girişimci adayları katıldı.

MÜSİAD Rize Şubesi ve KOSGEB Rize Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 30 girişimci adaylarının 70 saatlik uygulamalı eğitim aldıktan sonra başarıyla tamamlayan 28 kişi yeni işletmesini kurmak için 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi desteği almaya hak kazandı.

Düzenlenen sertifika töreninde girişimci adaylarına yönelik konuşma yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, girişimci adaylarına aldıkları belgelerin öneminden ve iş yeri açmanın, esnaf olmanın avantajlarından, dezavantajlarından örnekler vererek bahsettikten sonra girişimci adaylarına bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diledi ve iş dünyasına atılacaklara bu tür eğitim kurslarımızın devam edeceği müjdesini verdi.

Törendeki konuşmasında girişimcilerin önemine değinen ve iş kurmadan önce yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler veren KOSGEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Recep Ali Erdoğan, “Günümüzde bir ülkenin zenginliği risk alan, değer üreten girişimcilere sahip olmasından geçmektedir. Girişimciler fikirlerini işletmelere dönüştürür bu işletmelerde refah ve istihdam oluşturarak ülkeyi zenginleştirir ve kalkındırırlar” dedi.

KOSGEB’in ilimizdeki girişimcilere verdiği desteklerden bahseden Erdoğan, Son üç yıl içerisinde uygulamalı girişimcilik eğitimi desteği kapsamında, Rize’de 3375 kişi girişimcilik sertifikası almış, bunların 316 kişisi işletmelerini kurmuş ve bu işletmelere 5. 7 milyon destek sağlanmıştır. Rize’de KOSGEB kurulduğundan bugüne mevcut işletmeler dahil olmak üzere toplam 12 milyona yakın destek sağlamıştır. Şeklinde konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ