Hayati AKBAŞ
 
Artvin Sosyal Güvenlik İl Müdürü A. Ekrem Gençoğlu koltuğunu idare mahkemesi kararı ile eski görevine dönen Ali Özdemir’e iade etti.

Artvin Sosyal Güvenlik il müdürlüğüne 2008 Şubat ayında atanan A. Ekrem Gençoğlu görevinden ayrılmak zorunda kaldı. 20 Mayıs 2006 tarihinde yürürlüğe giren ve sosyal Güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayan yasa sonrası Artvin’de SSK İl müdürlüğü görevini yürüten Ali Özdemir görevden alınarak Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne atanmıştı.

Ali Özdemir bu görevden alma ve atamayla ilgili olarak Ankara 16’ncı İdare mahkemesine kararların iptali için dava açmıştı. Ankara 16’ncı İdare mahkemesi verdiği karar ile görevden alma ve atama kararlarını iptal ederek Ali Özdemir’in ski görev yeri ve görevi olan Artvin’e SGK İl müdürü olarak atanmasına karar verdi.

Artvin SGK İl müdürlüğü görevine vekâleten atanan A. Ekrem Gençoğlu idare mahkemesi kararı sonrası görevine erken veda ederek eski görev yeri olan SSK Trabzon İl Müdürlüğü kadrosuna iade edilirken, Ali Özdemir’in de kısa bir süre sonra Artvin’e gelerek göreve başlayacağı öğrenildi.



Editör: HABER MERKEZİ