Rize Ticaret Odası konferans salonunda yapılan toplantıya Rize Üniversitesi rektörü Nazmı Okumuşoğlu, Rize Ticaret ve Sanayii Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Oda Başkanları ve kursiyerler katıldı.

 

Programın açılışında hibe programıyla ilgili bilgi veren Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan; Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında sundukları Rize'deki gençlerin istihdamını Destekleme Projesi'nin kabul edilerek Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme imzalandığını söyledi.

 

Atılgan, yaptığı konuşmada; Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan katılım öncesi mali yardım aracı'nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' geliştirildiğini hatırlattı. AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programının İŞKUR tarafından yürütüldüğünü belirten Atılgan, şunları kaydetti:'Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'nın toplam bütçesi 23 Milyon Avro olup bu tutarın yüzde 15'i Türkiye, yüzde 85'i ise AB katkısıdır. Proje kapsamında Rize’li gençleri eğiterek mevcut iş alanlarında iş bulmalarını sağlayacağız. İlimizde bazı alanlarda yeterli deneyimli eleman bulunmuyor. İş yapabilmek için sadece sermaye yetmez. Bunun için aynı zamanda yapılacak olan işte deneyimli olmak gereklidir. Alınan bu hibe programı ile kursiyerleri yetiştirip ihtiyaç duyulan alanlarda firmalara önereceğiz. Kursu bitiren her kursiyer deneyimli bir eleman olarak rahatlıkla bir iş bulabilecek. Hibe programımız kapsamında hedeflediğimiz istihdamı Rizeli gençlere sağlayacağız dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ