ŞEMSETTİN SARI

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çayeli'nde bin 100 aileye 'kışlık kömür' dağıtımına başladı. Partiler halinde Sinop'tan Çayeli'ne getirilen kömürler ilçe Vakıf Mütevelli Heyetinin belirlediği alanlara depolanıyor. Bin 100 aileye yapılacak olan 'kışlık kömür' yardımının 150 tonluk ilk partisi; hak sahibi olan 150 aileye, birer tonluk dilimler halinde verildi.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş'tan alınan bilgiye göre; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan ailelere 3294 sayılı kanuna göre kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile bu yardımlar ulaştırılıyor.25'er kiloluk çuvallar halinde dağıtılan 'kışlık kömür' ler 'Doğruluk, eşitlik ve objektiflik kriterlerine bağlı kalınarak; muhtaç ve özürlü vatandaşlara' dağıtılıyor.

Bilindiği üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü bu yardımları; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcıya bağlı olarak ;'Sosyal Yardım Programları' kapsamında ,'Aile Yardımları' başlığı altında 'Gıda, Yakacak ve Barınma' faaliyetleri şeklinde sürdürüyor.

Editör: HABER MERKEZİ