Çayeli’nde 24 Temmuz Cumartesi günü 14:30'da başlayıp, saat 16:30'a kadar süren yoğun yağış nedeniyle 16 köyde sel ve çiğler meydana gelmişti.

Çayeli Kaymakam Vekili Suat Demirci, İl Afet ve Acil Yardım Müdürü Seyfettin Yılmaz ve Müdürlükte görevli Jeoloji Mühendisi Afete maruz kalan bütün köyleri gezerek  Özellikle evlerin zarar gördüğü Latifli, Yamaç, Yanıkdağ ve Aşıklar köylerindeki hasarlı durumda bulunanlar tek tek ziyaret ederek gerekli afet raporlarını tuttular.

Devletin tüm imkânlarının seferber edilerek kısa sürede tüm köy yollarının açılması ve Kaymakam’ın ve İl Afet ve Acil Yardım Müdürü Seyfettin Yılmaz ve Jeoloji Mühendisi ile birlikte hasar tespit çalışmalarına bizzat takip etmesi sıkıntı günlerinde vatandaşları bir nebze olsun mutlu etti.

Edindiğimiz bilgilere göre yıllık iznini kesip Çayeli’ne dönen Kaymakam Mehmet Aktaş’ın başkanlığında 26 Temmuz 2010 pazartesi günü Kaymakamlık Makamında Afete maruz kalan köy muhtarlarının katılacağı bir genel durum değerlendirme toplantısı yapılacak.

 

Editör: HABER MERKEZİ