Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli beldesinde bulunan bakır işletmelerinin yeraltı çalışmaları sırasında bölgede bulunan Maden ve Çamlıca mahalleleri tahribata uğruyor.

Yapılan çalışmalar nedeniyle mahalle sakinlerinin arazilerinde ve evlerinde çatlaklar meydana gelirken Büyük tehlike arz eden bu durum köy halkının da tepkisine neden oluyor. Evlerin zemininde çatlaklar oluşması yüzünden evlerini kalın halatlar ile ağaçlara bağlayan köy sakinleri korku içinde yaşamaktan bunalmış durumda.

Aynı yapı malzemeleri kullanılarak yapılmasına rağmen karşı mahallelerde her hangi bir tahribat ya da su kesintisinin yaşanmadığını ifade eden mahalle muhtarı İzzet Yılmaz, maden çalışmalarından en fazla zarar gören yerin çamlıca ve Maden mahalleleri olduğunu belirtti. Yer altı çalışmaları sırasında meydana gelen patlamaların, evlerde toprak kayması, çay bahçelerinde çökmelerin oluşması ve içme sularının da zarar görmesine neden olduğunu aktaran muhtar Yılmaz, Büyük bir felaket yaşanmadan önce önlem alınmasını istedi. Bu güne kadar birçok yetkili mercilere başvurduğunu ifade eden Yılmaz, can kaybı yaşanmadan önce sorunun çözüme kavuşmasını istedi.

Evlerinde her dakika korku ile yaşayan köy sakinleri Bakır İşletmelerinin çalışmaları sırasında hiçbir önlem almadığını iddia ederek, yapılan uyarılara rağmen işletmenin mahalle halkını oyaladığını savundu. Her gün artan çatlaklıklar nedeniyle evlerini halatlar yardımı ile ağaçlara bağlamak zorunda kalan vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ