Cora, ‘Nasıl meclisi millet seçiyorsa, Başbakanı millet seçiyorsa milletin ve devletin başı olan Cumhurbaşkanını da milletin seçmesi doğaldır
Pazar günü yapılacak olan referandum öncesinde AK Parti son 2 günü iyi değerlendirmek istiyor. Trabzon İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Avukat Salih Cora yazılı açıklama yaparak seçmenleri uyardı. Cora şöyle dedi:

“21 Ekim 2007 Pazar günü yapılacak olan Refarandum’a(Halk oylaması) sayılı günler kalmıştır. Yapılacak olan halk oylaması, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız millete’ teslim edilmesi açısından tarihi öneme haiz bir seçimdir.

Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep bir kriz ve kaos, zaman, zaman da darbe nedeni olmuştur. Bu süreçlerin ülkemize hiçbir yarar getirmediği tecrübelerle sabittir. Artık bu sürecin kaostan beslenenler için fırsat olmaması gerekir.

Bu nedenle 21 Ekim 2007 Pazar günü yapılacak olan referandum da, Cumhurbaşkanını halkın seçmesine, aynı kişinin iki kez (5+5) Cumhurbaşkanı seçilebilmesine, Cumhurbaşkanını görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesine Cumhurbaşkanlığı seçiminin, mevcut Cumhurbaşkanının görev süresi bitmeden önceki
60 gün içinde tamamlanmasına, genel seçimlerine 5 yıl yerine 4 yılda bir yapılmasına, TBMM’deki seçimler dahil tüm oturumların 184 milletvekili ile yapılmasına AK parti olarak Evet diyoruz.

AK Parti demokrasinin gereği olarak milletine güvenmiştir. Nasıl meclisi millet seçiyorsa, Başbakanı millet seçiyor ya milletin ve devletin başı olan Cumhurbaşkanını da milletin seçmesi doğaldır. Bu hak milletin hakkıdır. Bu nedenle 21 Ekim 2007 tarihinde yapılacak olan referandum da halkımızı evet oyu vermeye davet ediyoruz.”
taka
Editör: HABER MERKEZİ