Ak Parti Rize il Başkanı Hasan Karal Rize eski stadyum yerinde yapılması planlanan iş merkezine karşılık serbest bölgedeki bir alanın Çaykur´la takas edilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Çay Televizyonu´nda katıldığı bir programda konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ' Serbest Bölge´nin Rize´den kaldırılma fikrine karşıyız, kurulana kadar çok sıkıntılar çekildi, ama en azında borçların ve mali külfetin de temizlenmesi lazım, buna uğraşıyoruz. Rize Yatırım A.Ş. nin yapmayı planladığı iş merkezinin şehirdeki esnafa zararı olacağı düşünülerek şu anda bu iş merkezinin yapımının planlandığı eski stadyum yerinin Çaykur´a devredilerek Rize Serbest Bölgesinde bir alanın buna karşılık Rize Yatırım A.Ş. ye devrini arzu ediyoruz, bu konuda görüşmelerimiz var ' dedi.

Son bir yıl içinde iş adamları ekonomik krizden etkilendiğinden proje ertelendi. Sözleşmede 6 ay içinde bu projenin başlanması gerektiğini belirten karal çaykur'la oturup konusulması ve anlaşılması durumunda takas yöntemine gidilebileceğini belirtti.
Editör: HABER MERKEZİ