Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı Rize'nin Güneysu ilçesindeki hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı.

Başbakan baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde bugün adaylık heyecanı vardı. Hemşehrileri televizyonları başında toplanıp Ankara’dan gelecek haberi merakla beklerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıklaması alkışlar ile karşılandı. Adaylığın açıklanmasının ardından Güneysulular, Başbakan’ın vermiş olduğu bu karardan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Başbakan Erdoğan'ın annesinin amcası oğlu olan 85 yaşındaki Hasan Çakmakçı ise yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluğundan bahsederek, “Öyle bir başbakanımız var ki her hali bizim gibi. Çocukluğundan bu yana beş vakit namazını kılıyor. İlk mektebinde bile beş vakit namazını kılardı. İlk mektebini Kasımpaşa’da okudu. Beş vakit namazını hep kılmış. Okum müdürü yere bir gazete serip ‘ bir namaz kıl arkadaşların görsün’ dedi. O ise ‘gazetenin üzerinde namaz olmaz’ diyerek yere temiz bir bez serdi” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI BABA OCAĞINDA COŞKUYLA KARŞILANDI

Abdullah Yığcı ise yaptığı açıklamada, muhtar olamaz denilen hemşehrilerinin Cumhurbaşkanlığı makamına kadar çıktığını belirterek, “Duygularımızı kelimeler ile ifade etmek gerçekten çok zor. Yıllar önce muhtar olamazsın denen kişi şimdi Cumhurbaşkanı adayımız. Bunun için ne kadar mutlu olsak azdır diye düşünüyorum. Güneysulular olarak gerçekten çok farklı duygular içerisindeyiz. İlk turda seçilmesi için kendisine dua ediyoruz” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI BABA OCAĞINDA COŞKUYLA KARŞILANDI

Editör: HABER MERKEZİ