Rize Ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan ortak operasyonla yakalanan 1600 ton kaçak çay in en az 5–6 bin ton luk bölümümün daha bulunduğunu söyledi.

Rize ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan 6 ilde ortak düzenlenen eşli operasyonda yakalanan 1600 ton dolayında ki kaçak çay in devamının olduğunu söyleyerek” 3 Nisan da Ankara da bakanlık düzeyinde yaptığımız toplantıda sıkıntılarımızı dile getirdik ve Türk çayını kaçak çay in tehdit ettiğini söylemiştik. O tarihten günümüze kadar yapılan çeşitli toplantılar ve çalışmalar sonucunda ülkemizde ilk kez bu kadar büyük oranda kaçak çay yakalandı. Bu olayın bir bölümü, bunun devamının olduğunu biliyorum” dedi.

EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Rize ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan Çay üreticisinin ekmeğine sahip çıkması gerektiğini söyleyerek” Kaçak çay tüm çay üreticilerinin sorunu, biz buna sahip çıktık ve sonuna kadar da sahip çıkacağız. Kaçak çay önlenmediği takdirde çay üreticisinin ürün satma şansının olmadığını söyledik. Kaçak çay konusu ülkemizin yarayan kanası ve bu yaraya mutlaka tampon yapılması gerekir” dedi.

Rize ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan Borsa üyesinin gözaltına alındığı iddiasına ise” 32 Kişi gözaltına alındı, bunların içinde bizim de fatura keserek çay sattığımız insanlar var. Emniyet ve Jandarma bu nedenle borsa üyemizi gözaltına aldı ve sonra da serbest kaldı” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ