Dilek ASLAN

İyidere Belediyesi encümen üyesi Mahmut Hantal, bu güne kadar biriktirdiği 1.5 milyon YTL ile ilçesine Rize Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokul yapacak.

Rize Valiliğinde yapılan protokol törenine Rize Üniversitesi rektörü Prof Dr. N.Turan Okumuşoğlu, Rize Ticaret Borsa Başkanı Tahsin Sancak, İyidere Kaymakamı Bülent Uygun, İyidere belediye Başkanı Ahmet Mete, okulu yaptıracak Mahmut Hantal katıldı

Törende konuşan Vali Kasım Esen, amaçlarının Rize Üniversitesi’ni geliştirmek olduğunu ifade ederek, “Bunun için her ilçeye bir yüksekokul yaparak üniversitemizi tüm Rize’yi kapsayacak şekle getireceğiz. İyidere İlçesi’nde yapacağımız yüksekokul için ilçe belediye encümen üyesi Mahmut Hantal Bey bütün birikimi olan 1.5 milyon YTL yi bu okul inşaatı için harcayacak. Kendisine şükran borçluyuz” dedi.

Yüksekokulu yaptıracak belediye Encümeni Mahmut Hantal, “beş dönüm arazi üzerinde 1.5 YTL’ ye mal olacak okulu yaptırmaya karar verdim. Şu an 58 yaşındayım ve hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum Çocuklarımı okutamamıştım. Bu içime bir ukde kalmıştı” dedi.

 


 

Editör: HABER MERKEZİ