Katıldığı televizyon programlarında sürekli çayı hedef alan ve olumsuz açıklamalar yapan Prof. Dr. Ahmet Maranki’ye bir tepkide Çay Eksperleri Platformu’ndan geldi. Platform Basın Sözcüsü Mustafa Cebir,  faydaları yüzyıllardır araştırılan ve kanıtlanan çayın umut tacirlerini sevindirecek açıklamalara konu olmasını kınadıklarını ifade etti.

Çay Eksperleri Platformu Basın Sözcüsü Mustafa Cebir, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında çayın yörede, ülkede ve dünyanın bir çok yerinde sudan sonra en çok tüketilen sıvı olma özelliğini taşıdığını belirterek, “Ancak son günlerde basında çıkan hiçbir bilimsel dayanağı olmayan çay üreticisini, ÇAYKUR’ u ve bölge ekonomisini zor duruma düşürecek haberler görmekteyiz. Çay eksperleri platformu olarak, faydaları yüzyıllardır araştırılan ve kanıtlanan çayın umut tacirlerini sevindirecek açıklamalara konu olmasını kınıyoruz.  Kaldı ki çayın insan sağlığına zararından ziyade faydalı olduğu yüzyıllardır bilinmektedir. Örneğin: Deri kanserine yol açan ultraviyole ışınlarının zararını önler. Kalp krizi riskini azaltır. Prostat kanserini önler. Metabolizmayı yeniler. Kan yapar. Diş çürüklerini ve ağız hastalıklarına yol açan bakterileri önler. Stresi azaltır. Uyku halini ve yorgunluğu ortadan kaldırır. Ayrıca gıda olarak içilen çayın faydalarının yanı sırsa demlikte kalan çay posasının da günlük hayatta kolaylık sağlayan pratik faydaları vardır; Örneğin: Ayak kokusunu giderir. Ciltteki yaraları temizler. Göz kapağında oluşan çapağı yok eder. Saçın matlığını yok eder ve saça parlaklık kazandırır.”

Cebir, “Bizler çaya gönül veren “ÇAY EKSPERLERİ PLATFORMU “ üyeleri olarak çay tüketicilerini, hiçbir katkı maddesi içermeyen ÇAYKUR çayını gönül rahatlığıyla içmelerini tavsiye ediyoruz. Son olarak çayımızı her zaman her koşulda ve her platformda savunmaya hazır olduğumuzu belirtir kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”
Editör: HABER MERKEZİ