Rize Ziraat odası başkanı Nevzat Paliç Dobra dobra konuştu.Çaykur'da başarılı olan genel müdür Ekrem Yüce'ye yönelik operasyon başlatıldı.Çay paraları ve işçi maaşları bu nedenle geciktirildi.

Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç Karadenizgundem’e yaptığı özel açıklamalardan kamuoyunda günlerdir tartışılacak önemli iddialarda bulundu.

Kamuoyunda ve basında sürekli olarak başarılı müdür olarak gösterilen Çaykur Genel müdürü Ekrem Yüce’ye yönelik bir operasyon başlatıldığını iddia eden Paliç, Çay kur’un özelleştirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

 

Nevzat Paliç “Çaykur genel müdürlüğü görevine getirilen Ekrem yüce beş yüz bin ton çay alan Çaykur’u buğun 700.000 ton çay alan bir Çaykur tablosu ortaya koymuştur. Buğüne kadar kendisinden başarı ile söz ettiren genel müdür yüce şimdi zor duruma bırakılmak isteniyor. Yeni AKP iktidarında kendisine başka bir kurumda önemli görev verileceği iddiaları ortalıkta herkes tarafından konuşuluyor. Yüceyi kurumun başından alarak kurumu daha çabuk nasıl özelleştirmenin hesapları bu şekilde yapılmaktadır. Çay üreticilerine başlatılan yaş çay parası ödemelerinin durdurulması kurumda çalışan işçilerin maaşlarının geç ödenmesi ve ödemelerin yer yer durdurulması arkasındaki asıl gerçek başarılı olan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi kamuoyu nezdinde güçsüz ve başarısız göstererek kurumun başından alınmak isteniyor. Bu yapılanlar bunun açık bir göstergesidir.” Dedi. Nevzat Paliç “bir zamanlar başımıza kaçak çay belası getiriliyor dediğimizde herkes ortalıktan kaçtı çünkü birileri bu ülkeye kaçak çayın gelmesini istiyordu şimdi ise ülkemizde yaklaşık olarak 40.000 ton civarında kaçak çay satılmaktadır. Çaykur’un özelleştirilmesini göze alanlar kaçak çayın ülkemize girmesine de göz yummaktadırlar. Dünyanın en güzel çayını ürettiğimiz ülkemizde çayımızı satamaz durumda bırakılmak isteniyoruz. Kendi ürettiğimiz çay kendi ülkemize yetmezken maalesef ülkemize çeşitli yollardan 40.000 ton kaçak çay girmektedir. Bunu ben değil devletin yetkilileri açıkça itiraf ediyorlar. Çaykur’un özelleştirilmesi bölgemizde geçimini yalnızca çaydan sağlayan ve çayın girdisiyle yaşam sürdüren yaklaşık 2,5 000.000 insan açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilecek demektir. Bütün bu gerçekleri göz önünde aldığımızda Genel Müdür Ekrem Yücenin göreve geldiğinden bu güne kadar

Çaykur üreticisine ve işçisine verdiği güveni buğun bu şekilde sarsılmasındaki asıl neden Yüce’ye yönelik bir operasyonun başlatılmasından başka hiçbir şey değildir.Bir dönem banada bu ve benzeri yönelik operasyonlar yapılmak istendi ancak başarılı olamadılar” Şeklinde ilginç ve tartışılacak iddialarda bulundu.

karadenizgündem


Editör: HABER MERKEZİ