Orhon'un Rize Kalesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, yakınları ile sevenleri katıldı.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, burada yaptığı konuşmada, Ekrem Orhon'un Rize'ye katkısının büyük olduğunu belirterek, ''Denizi kara, karayı para yapan adam olarak Türk tarihindeki yerini almış, çalışkan ve başarılı bir insandı. Her zaman daha fazla hizmet edebilmek için çalıştı. Kendisini rahmetle anıyoruz'' dedi.
 
Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ise, babasının ömrünü Rize'ye adadığını ifade ederek, ''Hep yeni projeler yeni yatırımlar peşinde koştu. Asla çalışmaktan yılmadı. Mevcut projeleri daha ileri götürerek Rize'ye döneminde modern bir kent görüntüsü oluşturdu. Herkese nasip olmayacak, çalışmalara imza atarak büyük sevgi kazandı'' diye konuştu.
 
Tören, Kuran okunması ve dua edilmesiyle sona erdi. Orhon, 9 Ağustos 2003 yılında Rize-Erzurum Karayolu çalışmalarını incelerken, kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.
 
ajans53 
Editör: HABER MERKEZİ