Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Başkan Yardımcısı Erdal Aydın, Türkiye'nin hızlı kalkınma ve gelişme amacına ulaşabilmesi için kamu yönetiminin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Aydın, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nca Rize İsmail Kahraman kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kamu Yöneticilerinin Eğitimi Programı'na katıldı. Aydın, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nın kuruluşunun 50. yılını kutladıklarını belirtti. Kamu Personel Başkanlığı'nın kurumlar arası işbirliğinde stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Aydın, ''Gelişmiş ülkelerde, katılımcı, şeffaf hesap verebilir ve vatandaş memnuniyetini esas alan yeni kamu yönetimi anlayışı hakimdir. Ülkemizin hızlı kalkınma ve gelişme amacına uygun seyredebilmesi için kamu yönetiminin yeniden yapılandırma çalışmaları gerçekleştirmesi ve yönetim yapısını Avrupa Birliği standartlarına eriştirmesi kaçınılmazdır. Kalkınma konusunda önemli hamleler gerçekleştiren ülkemiz açısından önemli bir bilgi birikimine sahip DPB bu süreç içerisinde yönetimde yeniden yapılanma çalışmalarına katkı sağlama görevini yerine getirmeye çalışmaktadır.'' diye konuştu.

Aydın, önceliklerinin kamu personelinin vatandaş odaklı yönetim anlayışına uygun olarak geliştirilmesi, gelişen şartlara uyumunun sağlanması, etkinlik ve verimliliğin artırılması, verilmiş görevlere hazırlanması ile üst kademe yöneticilerinin en çağdaş yöntemlerle yetiştirilmesi olduğunu söyledi. Bu amaca ulaşabilmek için Rize'de bu eğitim seminerini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise Devlet Personel Başkanlığı'nın büyük bir misyon ve iyi bir vizyona sahip olduğunu söyledi. Kendisinin de 2 yıl DPB Başkan yardımcılığında görev yaptığını hatırlatan Hacımüftüoğlu, şunları kaydetti: ''Yapılacak çalışmalarda Devlet Personel Başkanlığı'ndan mutlaka faydalanmalısınız. Arzu ederlerse bir hükümeti çalışamaz hale getirebilirler. Bunun bahanesini de bulurlar. Ama isterlerse, bir iki günde en uzun sürede hazırlanacak tasarıyı hazırlayıp sunabilirler. Böyle bir birikime sahip kuruluş. Bu birikimden herkesin faydalanması gerekir. Bu anlamda DPB kendisini tanıtmayarak taşradaki personelin kendisinden faydalanma imkanını oluşturmamıştır. Bu tür eğitim çalışmalarının ardından DPB'ye sorulan sorular ve iş gücü artacaktır. Ancak son dönemde DPB'nin bir kabuk değiştirdiği de gerçek. Artık, kamu hizmetindeki etkinliğin sadece Ankara'da ve Çankaya sınırında olamayacağını, bu birikimin tüm Türkiye ile paylaşılması gerektiğini idrak etmiş durumda çalışıyor. Bu toplantı değişimin tezahürüdür.''

Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Artvin ve Rize'den yaklaşık 400 üst ve orta düzey yöneticinin katıldığı eğitim programı 4 gün sürecek.

Editör: HABER MERKEZİ