Mustafa BAYRAK

Rize Şoförler ve otomobilciler cemiyeti başkanı Selahattin Yılmaz Rize de dolmuş karmaşasının yaşandığını söyleyerek ”Dolmuşçular istedikleri yerde durup kalkabiliyorlar. Bunlara belli bir düzen getirilmeli” dedi.

 Sarayköy tünelinin alternatifsiz kapatılamayacağını söyleyen Yılmaz ”Sarayköy tünelinde 4 can gitti. 20 ye yakın araç maddi hasar gördü. Işık düzeni yapan firma istediği gibi yol açıp kapatamayacak” dedi.

Şoförler ve otomobilciler cemiyeti başkanı Selahattin Yılmaz Rize de trafik karmaşasının yaşandığını söyledi. Rize Şoförler ve otomobilciler cemiyeti başkanı Selahattin Yılmaz şehir içinde konulan dolmuşların Rize ye en büyük ihanet olduğunu söyleyerek ”Şehir içinde belirli durak verilmeyen dolmuşlar rast gele yolcu alıp, indiriyorlar. Arkalarından gelen araçlara aldırmıyorlar. Hele sahil yolu menderes bulvarında tamamen bir karmaşa var. Dolmuşlar kendilerine belirlenen yolcu indirme bindirme yeri yerine hemen her yerden yolcu alıyorlar, bunlara belli bir düzen ve kural getirilmeli” dedi.

Sarayköy tünelinde 4 canın gittiğini söyleyen Şoförler ve otomobilciler cemiyeti başkanı Selahattin Yılmaz “ışık sistemi yapan firma istediği gibi tünelin birini açıp diğerini kapatıyordu. Artık bunu yapamayacak. Bu tünelde 4 canın yanı sıra 20 dolayında araç kaza yaptı. Eski yolun kullanılması için karayollarına bildirdik. Artık tünel kapandığında eski yol tek şerit olarak kullanıma açılacak. Türkiye’nin hiçbir yerinde tünel bitmeden açılmaz, son 1,5 senedir Sarayköy tünelinde sorunlar yaşanmakta ve bir türlü ışıklandırma bitirilmemekte. Artık cemiyet olarak bunun takipçisi olacağız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ