Botaş tarafından Valilik kanalıyla istenilen bilgilerde bölge için Doğalgaz konusunda yeni gelişmelerin önünü açıyor.Yazıda şu açıklamlara yer verildi.

Doğal gazın ülke geneliinde yaygınlaştırılması ve enerji ihtiyacının belli bir bölümünün doğal gaz ile karşılanması amacıyla ; Artvin Doğal Gaz Hattı Arazi Etüt,Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik çalışmaları yapılacaktır.Bu kapsamda iki alternatif olarak planlanan Proje işi ihalesi sonuçlanmış olup İlgili firma ile sözleşme imzalanmıştır.Yer teslimi işlemleri yapılmıştır.

Artvin Doğal Gaz Boru Hattı projesinin RİZE-HOPA-ARTVİN alternatifinin RİZE-HOPA Kesimi 14', Hopa-Artvin kesimi 10' çapında olup,Rize ilinin doğal gaz arzını sağlayan boru hattından başlayarak,RİZE MERKEZ,GÜNEYSU-ÇAYELİ-PAZAR-ARDEŞEN-FINDIKLI-ARHAVİ-HOPA-MURGUL VE BORÇKA ilçelerinden geçecek Artvin şehrinde son bulacaktır.

İş süresinin 450 takvim günü olması ve herhangi bir aksaklığa uğramadan gerçekleştirilebilmesi için bu hatlar üzerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarla etkin çalışma yapılacağı bildirildi.

Kaçkar53.com 

Editör: HABER MERKEZİ