Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, çalışmalara başlanıldığında geçen yılın sonlarına doğru şehir merkezindeki bazı mahallelere sembolik olarak doğal gaz verilmesinin planlandığını ama bazı nedenlerden dolayı doğal gazın Rize'ye gelmesinin geciktiğini söyledi.

Bakırcı, ''Olağanüstü bir durum yaşanmazsa gelecek kış mevsiminde şehrin büyük bölümüne doğal gaz verilmiş olacak'' dedi.

Halil Bakırcı, Rize'de şehir merkezinde doğal gaz kullanımını sağlamak amacıyla Rize Doğal Gaz Dağıtım Projesi ihalesini kazanan Karadenizgaz Şehir İçi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından geçen yılın nisan ayında çalışmalara başlanıldığını belirtti.  Çalışmalara başlanıldığında geçen yılın sonlarına doğru şehir merkezindeki bazı mahallelere sembolik olarak doğal gaz verilmesinin planlandığını ifade eden Bakırcı, ''Ancak Kalkandere ilçesinde yapılmakta olan cezaevinin alt tarafında meydana gelen toprak kayması nedeniyle Rize'ye gelen doğal gaz hattı hasar gördü. Şehir merkezindeki çalışmalar da bazı nedenlerden dolayı tam olarak bitirilememişti. Bu nedenlerden dolayı doğal gazın Rize'ye gelmesi gecikti'' dedi.

Kalkandere'de doğal gaz hattı için çalışmalara başlanırken toprak kayması meydana gelen ayan yerine hattın başka bir yerden geçirilmesinin planlandığını dile getiren Bakırcı, şunları söyledi: ''Ancak vatandaşların istimlak için arazilerini vermemesi nedeniyle o zaman doğal gaz hattı toprak kayması meydana gelen alandan geçirilmişti. Ancak şimdi mecburen yine diğer alandan geçireceğiz. Bunun için istimlak çalışmalarına başlıyoruz. Bu da belirli bir zaman alacaktır. BOTAŞ ile yaptığımız görüşmelerde bu yılın nisan veya mayıs aylarında şehre doğal gaz verilebileceği söylendi. Ancak bu aylarda kış mevsimi bitmek üzere olduğu için doğal gazın verilmesinin çok bir anlamı yok. Ama olağanüstü bir durum yaşanmazsa gelecek kış mevsiminde şehrin büyük bölümüne doğal gaz verilmiş olacak.''

Bakırcı, şehir merkezinde doğal gaz şebeke çalışmalarını yürüten firmanın açtığı çukurları tam olarak kapatmadığını, bu çalışmayı belediyenin yapmak zorunda kaldığını kaydederek, ''Şirketin yapması gereken işi bizim yapmamızdan dolayı şirketten yaptığımız işin karşılığı olarak 100 bin YTL tahsil ettik. Bunun dışında da alacağımız var. Ayrıca işlerini tam olarak yapmamaları nedeniyle ceza yazılması ile ilgili işlemleri de başlattık'' diye konuştu.

Haber : İsmail Duysak 

Editör: HABER MERKEZİ