Mustafa BAYRAK

Rize Turizm il müdürü İsmail Hocaoğlu 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm haftası etkinliklerinin Rize yi daha iyi tanıtmak olduğunu söyleyerek” Bu yıl daha fazla turist bekliyoruz” dedi.

15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm haftası etkinlikleri için Rize Turizm il müdürlüğü programını açıkladı. Rize Turizm il müdürü İsmail Hocaoğlu çeşitli konser ve gezilerle sürecek olan etkinliklerde çeşitli yaylalara geziler düzenleneceğini söyledi.

Rize Turizm il müdürü İsmail Hocaoğlu  “Turizm, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye ziyaretçi çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Turizm; Dünyada en hızlı gelişen ekonomik faaliyetlerden biridir. Turizm, yerkürenin en büyük ekonomik sektörü olma yolundadır ve yaklaşık 250 milyon insana iş sağlaması yanında dünyanın gayri safi milli hâsılasının % 17’sini oluşturmaktadır. . Turizmden elde edilen gelir, bu ekonomik sektörün büyümesine bağlı olarak sürekli, artmaktadır ”dedi.

Hocaoğlu ”Doğu Karadeniz Bölgemiz, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile ülkemiz turizminde önemli bir konuma sahiptir. Özellikle yaylalarda ve kırsal kesimlerde bozulmadan kalmış mimari örnekleri, günümüze kadar yöre özelliklerini kaybetmeden kalan el değmemiş, bakir doğası buraya yönelen turistik ilginin nedenlerini oluşturmaktadır. Rize ise son yıllarda Doğu Karadeniz Bölümündeki yayla ve dağ turizmin odağında yer almakta olup; özellikle iç turizm bakımından büyük bir taleple karşı karşıyadır.  Ülkemizde kimi yaylalar doğal güzellikleri itibari ile turizm amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde olan yaylaların bir bölümü son yıllarda geleneksel yaylacılık dışında turizme de konu olmaya başlamıştır. İnsanlar yaylalarda konaklama, dinlenme, çevrede geziler yapma, gerek doğal gerekse kültürel amaca yönelik gözlemlerde bulunma, geleneksel yayla yaşamını izleme ve aktif olarak katılma gibi etkinlikleri yapmaktadırlar. Bu bağlamda akarsular, göller, şaleler, ormanlar, çeşitli bitki türleri ve faunası ile doğal güzellikleri bakımından büyük bir zenginliğe sahip Rize yaylaları, bu güzelliklerin yanı sıra özgün mimari yapısı ve buradaki geleneksel yaşan tarzı gibi kültürel çekicilikler ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir” dedi.

İsmail Hocaoğlu “Toplumda, turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizme hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan” Turizm Haftası’nın” bu yıl, 33.’sü kutlanacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ